Som guitarist og DJ til fest skaber jeg rammerne for den gode stemning fra festens start frem til de gode minder på dansegulvet.

Om mig

Jo mere jeg som guitarist har spillet til fester, jo mere har jeg opdaget hvor fedt det er at give folk en god oplevelse.

At være med til at skabe en fest. At få folk til at stoppe op og lytte til noget velkendt.
Noget der frembringer et smil og glade minder, som sætter gang i lysten til at synge og danse.

Det er ikke nødvendigvis kun det at få et bifald efter en sang. Det er ligeså meget at få et smil, et anerkendende nik, en skål eller et ønske fra en gæst der vil høre om jeg kan spille et bestemt nummer. At stå sammen med arrangøren, brudeparret eller fødselaren sidst på aftenen og få at vide, at jeg har medvirket til at gøre deres fest til en god fest!

Det er det, der driver mig.

guitarist til fest - pressebillede

Musik til hele festen

Da jeg som nyslået teenager blev sikker nok på guitaren (og på mig selv) til at turde spille foran andre, opdagede jeg at det skaber en særlig forbindelse mellem lytteren/tilhøreren og den udøvende musiker.

I de efterfølgende år fik jeg grundlagt mit musikalske fundament ved at spille med forskellige bands. For snart 10 år siden gik jeg “solo” og begyndte at spille akustiske jobs på cafeer og værtshuse. Det blev startskuddet til at jeg begyndte at spille som guitarist til bryllupper, julefrokoster, firmafester, konfirmationer og fødselsdage i hele landet.

Jeg fandt hurtigt ud af, at særligt private fester har behov for musik i længere tid end de gængse 3 x 45 minutter. Derfor begyndte jeg at spille som DJ. På den måde kunne jeg levere musik til en hel fest på 6, 7 eller flere timer, uden at slide fingrene og stemmen op.

Levende musik har helt klart sine styrker i at det leverer en umiddelbar og nærværende stemning. Nogen gange er det bare fedt med den variation, som et sceneskift mellem levende musik og en DJ giver.

Jeg oplever det som en stor fordel, at jeg som DJ har erfaring fra mit virke som musiker, med hvad der virker på et dansegulv. Og omvendt!

Tjek min YouTube-kanal, hvor du finder mange forskellige eksempler på den musik, jeg spiller både som DJ og guitarist til fest.

Guitarist til fest – mere end baggrundsmusik

Som guitarist til fest spiller jeg til mange private arrangementer som f.eks. bryllupper, fødselsdage og konfirmationer. Her er min rolle som musiker under middagen primært at være det lydtapet, der skaber den gode stemning uden at være for dominerende.

Men der er mange andre lejligheder, hvor musikken kan have en mere fremtrædende rolle, f.eks.:

  • Byfester
  • Havefester
  • Receptioner
  • Foreningsfester
  • Open-by-night
  • En aften på den lokale
  • Find selv på flere (der er altid en anledning til at nyde god musik)

Man siger den korteste vej mellem to mennesker er et smil. Det smil opstår bare lettere når der bliver sat musik til.