9 Must Have Sange Til Bryllup

Her kommer 9 must-have sange til bryllup (og andre festlige lejligheder), som du kan lade dig inspirere af. Sangene kan selvfølgelig også nemt bruges til fødselsdage, konfirmationer eller firmafester.

1) Kvinde Min – Gasolin

Kvinde Min er utvivlsomt en af de allerstørste danske kærlighedssange nogensinde. Tekst og melodi er skrevet af Kim Larsen og sangen er nr. 7 på albummet Gas 5 fra 1975. Her får du mit bud på en version af sangen.

2) Stand By Me – Ben E. King

Teksten til Stand By Me er skrevet af Jerry Leiber og melodien af Mike Stoller. De to var en amerikansk sangskriver-duo og står også bag blandt andet Hound Dog (Elvis) og Kansas City (Beatles). Stand By Me blev indspillet af Ben E. King i 1960 og er siden lavet i et utal af coverversioner. Her får du min version.

3) Sweet Child O’ Mine – Guns N’ Roses

Sweet Child O’ Mine blev udgivet i 1988 af Guns N’ Roses på albummet Appetite for Destruction. Sangen blev angiveligt skrevet på 5 minutter og var mest af alt ment som en joke, da guitaristen Slash begyndte at spille den ikoniske intro. Det gik imidlertid sådan at det er den eneste sang fra bandet, der har opnået en 1. plads på de amerikanske hitlister. Sweet Child O’ Mine er uden tvivl medvirkende til at Appetite for Destruction til dato er historiens hurtigst sælgende debutalbum.

4) Ironic – Alanis Morissette

Ironic er skrevet af Alanis Morissette og Glen Ballard og blev med pladen “Jagged Little Pill” fra 1996 et af 90’ernes helt store soundtrack. Ikke den typiske bryllupssang, måske, men en behagelig melodi, der passer godt under middagen.

5) Måske Ku’ Vi – Sebastian

Sangen er skrevet af Sebastian og blev udgivet i 1976. Måske Ku’ Vi blev anvendt som soundtrack i filmen af samme navn.

6) Walking in Memphis – Marc Cohn

Walking in Memphis er skrevet af Marc Cohn og blev udgivet i 1991. Sangen, der er hans mest kendte er efter sigende en beskrivelse af sangerens egen tur til Memphis og Graceland.

7) Gajo Verden – Allan Olsen

Sangen er skrevet af Allan Olsen og udgivet på albummet Gajo i 1990. Jeg blev præsenteret for den af en soldaterkammerat, da jeg i slut 90’erne var på vej til Flådestation Frederikshavn for at påbegynde tjeneste som konstabelelev ombord på Minelæggeren Møen. Sangen indfanger stemningen ret godt.

8) Byens Hotel – Kim Larsen

Byens Hotel bygger på en traditionel melodi med tekst af Kim Larsen, Mogens Mogensen, Thomas Grue og Ib Oskar Hansen. Den blev udgivet på Larsens debutalbum, Værsgo, i 1973.

9) To Til En Vals – Peter Belly/Johnny Madsen

To Til En Vals er skrevet af Johnny Madsen og indspillet af Peter Belli m.fl. til albummet Yeah fra 1991. Her får du Hansen & Hau’s version.

Jeg håber at listen var inspirerende og at du kan bruge den når du skal ud og finde musik til bryllup, konfirmation, fødselsdag, julefrokost eller firmafesten.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.